Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Áradások pusztítanak Dél-Karolinában

2015. október 05. - Langaléta

Felhőszakadások okoztak árvizeket Dél-Karolinában vasárnap, ahol legalább 6 ember vesztette életét a természeti csapás következtében.

 

Dél-Karolina központi részein péntek óta helyenként 50 cm-nyi eső hullott - közölte az amerikai meteorológiai szolgálat. Az előrejelzések szerint még további 2-5 cm-nyi csapadék hullhat a hétfői nap folyamán.

Nikki Haley, Dél-Karolina kormányzója szerint ilyen heves esőzés évezredenként egyszer fordul elő. A Congaree folyó 1936 óta most van a legmagasabb szinten. A kormányzó a lakosokat külön megkérte arra, hogy ha tehetik ne hagyják el az otthonaikat, még fényképezni se merészkedjenek ki.

Dél-Karolinában az időjáráshoz köthetően 6-an vesztették életüket az ítéletidő miatt, valamint további négy ember közúti balesetben hunyt el. A szomszédos Észak-Karolinában is meghalt két ember a felhőszakadásokat követő árhullámok miatt.

Charleston és Georgetown közötti országutat elöntötte a víz, az utóbbi településen 9000 ember rekedt a víz fogságában. Az oda vezető négy országutat le kellett zárni.

Az állam fővárosán, Columbia-t is átszelő Congaree-folyó vízszintje ott is 3 métert emelkedett 12 órán belül, ezért a helyi tisztségviselők óvra intették a lakosságot.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr927894368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása