Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Nem esett megmaradó hó a hegyekben

2015. október 12. - Langaléta

Bár az esti órákban az Északi-középhegység magasabb hegyein átváltott havas esőbe, időként hóba, de megmaradó hó sehol sem hullott.

 

Kékestetőn és Bánkúton is tegnap este fél kilenc környékén jelentek meg az első hópelyhek, de a halmazállapot tartósan nem váltott tisztán hóba, ráadásul az éjszaka folyamán újra csak eső hullott, mely a kicsivel fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően ráfagyott a faágakra. Bánkúton a jégbevonat 2-5 mm vastag, de a fákról akár 5-7 cm-es jégcsapok is lóghatnak egyes jelentések szerint.

A következő napokban havas esőre, havazásra már nem kell számítani a magasabb hegyekben sem, mivel ismét enyhe légtömegek érkeznek fölénk, olyannyira, hogy a hét második felében a keleti országrészben akár 20 fokos maximumok is előfordulhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr37960244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása