Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Két áldozata van a hétfői tornádónak Oklahoma államban

2016. május 10. - Langaléta

Az Egyesült Államok 5 államából összesen 21 tornádót észleltek május 9-én.

600x450_05100245_cic2k1rukaabbsa.jpgTornádó az oklahomai Wynnewood közelében. (Fotó: Twitter/Jacob DeFlitch @WxDeFlitch)

Hétfőn 21 tornádó ért földet Arkansas, Iowa, Illinois, Nebraska és Oklahoma államokban. Ezek közül a legpusztítóbb az Oklahoma állambeli Wynnewood térségében tombolt, mely megölt egy idős embert az otthonába.

A hétfői viharok másik áldozatát szintén Oklahoma államból, Johnston megyéből jelentették. Garvin megyében legalább 10 ház semmisült meg egy 3 km-es szakaszon. Az államban egyébként 10 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás a viharoknak köszönhetően.

Más államokban többnyire rövid életű tornádók értek földet. Nebraska Clay megyéjében 9 autót, valamint tetőket rongált meg a forgószél, köztük egy iskoláét. Az arkansasi Saline megyében leginkább fákat borított ki a tornádó, de néhány épületben is keletkezett kár.

 

Forrás: Accuweather / Storm Prediction Center

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr738701260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása