Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Nyílt harc a szélerőművek ellen Ausztráliában

2015. július 20. - Langaléta

Abszurd indokok miatt vonták meg a szélerőművek építésének állami támogatását Ausztráliában.

s005.jpgSzélerőmű az ausztrál Canberra közelében 2015. július 15-én. (Fotó: David Gray / Reuters)

Az ausztrál kormány zárolta a megújuló energiaforrásra irányuló támogatásokat, amely 1200 MW tervezett teljesítményű szélerőművet érinthet. Tony Abbott, az ausztrál miniszterelnöknek köszönhetően veszélybe került az ország legnagyobb szélerőmű beruházása, a 10 milliárd dolláros Clean Energy Finance Corporation (CEFC), mely a Queensland-i Kennedy Energy Park-ban létesült volna. A beruházás még a korai finanszírozási fázisban van, így a kormányrendeletnek köszönhetően eltávolodhatnak a befektetők is a projekttől.

A konzervatív Abott egyébként a „szörnyű” szélerőművek nagy ellenzője, mivel szerinte „hangosak és csúnyák”, ezért a széntüzelésű erőművek mellett teszi le a voksát. A jelenlegi ausztrál irányvonal teljesen ellentmond az amerikai és kínai törekvéseknek, ahol mindent megtesznek, hogy megfeleljenek a környezeti céloknak.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr377642100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása