Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Áramkimaradásokat okozott a havazás és az ónos eső

2016. január 07. - Langaléta

Akadozó vonatforgalom és áramkimaradás volt fő mérlege a szerdai és csütörtöki havazásnak, valamint ónos esőnek.

 

Somogy megyében a Barcs és Középrigóc, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, Somogyszob és Nagyatád, valamint a Barcs és Babócsa közötti vonalakon nem közlekedhettek vonatok fakidőlések miatt - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese.

Rendkívül csúszós tükörjég borítja az útfelszínt az M7-es autópálya 115-ös és 120-as kilométer közötti szakaszán, emiatt reggel több, személyi sérüléssel nem járó baleset is történt - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Baranya megye 32 településén, Pécs, Mohács és Siklós térségében áramkimaradásokat okozott a havazás, mely 6500 fogyasztót érint. Bács-Kiskunban is több helyen szünetel, vagy akadozik az áramszolgáltatás: Kiskunfélegyháza, Izsák, Hajós, Orgovány, Soltvadkert és Kunfehértó térségében fák dőltek a hálózatra, ami vezetékszakadást, oszloptörést okozott.

Az országban jelenleg már csak a Tiszántúlon esik, vagy szállingózik a hó, de arrafelé többnyire pozitív hőmérséklet mellett, így a hóréteg nem, vagy csak lassan gyarapszik. A havazás várhatóan kora estére mindenhol megszűnik.

 

Forrás: MTI / Fárosz

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr518249048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása