Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Rendkívüli hideget várnak Kínában

2016. január 21. - Langaléta

Felfüggesztették a tanítást egyes dél-kínai iskolában, több városban megkezdték a felkészülést a rendkívüli hidegre - számolt be a kínai média az idei leghidegebb időjárási front érkezése alkalmából.

 

A kínai Országos Meteorológiai Központ szerdán kiadta a legalacsonyabb, kék figyelmeztető jelzést, mert a déli országrészben is hóviharokra, rekord-hidegre lehet számítani. Az időjósok szerint 14 Celsius-fokos hőmérséklet-csökkenés várható például Sanghajban és a déli Hunan tartomány székvárosa, Csangsa térségében is.

Az elektromos hálózatokért felelős tartományi vállalatok akciótervet dolgoztak ki a kulcsfontosságú berendezések jégtelenítésére.

Csangsában három nappal előbb megkezdték a téli szünetet az iskolákban, Hangcsouban pedig tanítási szünetet rendeltek el. Ezekben a térségekben sok helyütt nincsenek felkészülve a hidegre, az oktatási intézményekben, hivatalokban nincs fűtés, vagy nem elégséges, a szigetelés sem megfelelő.

A gazdálkodók szerint a veszteség elkerülhetetlen, úgy vélik, a fagypont alatti több napos hideg miatt legfeljebb a zöldségek 10 százaléka vészelheti át a hidegfrontot.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr878298684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása