Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Hegymászókat sodort el egy lavina a francia Alpokban

2015. szeptember 15. - Langaléta

Hét ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült a francia Alpokban, Pelvoux régióban, mikor lavina sodorta el őket.

 

A lavina helyi idő szerint dél körül történt 4000 méter magasságban a Dome de Neige des Ecrins nevű hegyen. Az áldozatok között vannak külföldiek is, de nemzetiségüket még nem közölték a hatóságok.

A magaslat kifejezetten népszerű a turisták között, mert viszonylag könnyen megmászható. Így a lavinabaleset idején több csoport is tartózkodott a hegyen. Egyelőre a mentőalakulatok tovább fésülik a katasztrófa-sújtotta területet az esetleges további áldozatok után kutatva.

Christian Flagella, a helyi rendőrség parancsnoka arra figyelmeztetett, hogy a térségben jelenleg télies viszonyok uralkodnak.

 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr417790538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása