Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Futótűz elleni harc közben halt meg három tűzoltó Washington államban

2015. augusztus 20. - Langaléta

Szerdán három tűzoltó meghalt, négy pedig megsebesült Washington államban, ahol futótűz veszélyezteti a Twisp nevű várost.

s007.jpg(Fotó: David Ryder / Reuters)

A gyorsan mozgó tűz miatt szerdán a Cascade-hegység lábánál fekvő Twisp és Winthrop teleülések 4000 otthonát voltak kénytelenek kiüríteni. A Twisp közelében életét vesztett három tűzoltó halának körülményei egyelőre tisztázatlanok, de feltehetően balesetet szenvedtek járművükkel mielőtt a tűz odaért volna.

A régióban eddig 400 ezer hektárnyi terület perzselődött fel, viszont az elkövetkező két napban is erős szél várható, ezért a lángok gyorsan terjedhetnek a szárazságtól szenvedő erdőkben. A helyi tűzoltóság már az amerikai hadsereg és a polgári lakosság segítségét is kéri a lángok megfékezésében. Jelenleg Twisp-től délre próbálják elvágni a futótűz útját.

Kaliforniában is felcsaptak a lángok szerdán Livermore közelében, ahol 1012 hektárnyi bozótos égett le. Néhány órával korábban a Hume-tó közelében volt tűz, ahol egy tábort 2500 embernek kellett elhagynia.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr997720616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása