Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Erdőtűz pusztít a montanai Glacier Nemzeti Parkban

2015. július 24. - Langaléta

Majdnem egy évtizede ez a legnagyobb tűz a Glacier Nemzeti Parkban, ahol napok óta próbálják megfékezni a lángokat.

 s006.jpgErdőtűz a montanai Glacier Nemzeti Park területén 2015. július 21-én. (Fotó: Erin Conwell / Reuters)

A tűz még kedden keletkezett, mely körülbelül 1600 hektárt érint. Sérültekről nincs információ, a túrázóknak idejében sikerült a tűzvonaltól eltávolodniuk, viszont egy történelmi gerendaház a lángok martalékává vált.

A tűz oltását az erős szél is megnehezítette, a körülmények viszont csütörtökön javultak. Ekkor már 200 tűzoltó és 6 tűzoltó-helikopter vett részt a munkálatokban.

A tűz miatt a park egy részét nem látogathatják a túrázok, viszont a kanadai határral szomszédos körülbelül 400 ezer hektárnyi erdő mindenki számára nyitott.

A Glacier Nemzeti Parkban utoljára 2006-ban volt nagy tűz, akkor több mit 14 ezer hektárnyi erdőt perzselt fel a tűz. A park egyébként a gleccserek által faragott táj miatt kapta a nevét. A jégfolyamok mára visszahúzódtak, viszont ennek ellenére évente körülbelül 2 millió turista keresi fel a helyet.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr327652440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása