Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar megyében

2015. július 18. - Langaléta

Épületkárokat és fakidőléseket okozott a péntek esti vihar Hajdú-Bihar megyében.

 

Hajdú-Biharban a vihar észak felől dél felé haladva az esti órákban vonult át, melynek nyomán a megye tűzoltóinak mintegy 11 esetben kellett motoros fűrésszel beavatkozniuk úttestre, kerítésre, vezetékekre dőlt fák miatt.

Hajdúböszörményben, a Porcsalmy Gyula utcában családi ház kéményébe villám csapott, amely következtében az ledőlt és a tetőszerkezetet megrongálta. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a sérült kéményt kézi erővel eltávolították, a tetőt pedig lefóliázták.

Egy tanyaépület cseréphéjazatát bontotta meg az erős szél néhány négyzetméteren Hajdúböszörményben, Pród tanyán. A helyi hivatásos tűzoltók itt is a sérült részt lefóliázták.

Hajdúsámsonban egy családi ház tetőszerkezete oly mértékben rongálódott a viharos szél következtében, hogy a benne lakóknak átmenetileg rokonokhoz kellett költözniük.

Hajdúbagoson, a Hold utcában feltehetően a villám csapott egy hodályépületbe. A teljes terjedelmében lángoló épületet a debreceni hivatásos tűzoltóegységek több vízsugárral oltották el. A hodály üres volt, tűz másra nem terjedt át.

Debrecenben, a Sámsoni úton egy lakóház pincéjében mintegy harminc centiméter magasságban összegyűlt csapadékvizet szivattyúztak ki a helyi hivatásos tűzoltók.

A vihar fennakadásokat okozott az egyik mobiltelefon-hálózat szolgáltatásában is és több településen, illetve település részen, például Hajdúnánáson, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Látóképen, Kismacson, Ondódon, Debrecenben, és Kismarjában szünetelt az áramszolgáltatás, ami mintegy hétszázötven kisfogyasztót érintett. A hajnali órákra az áramszolgáltatás valamennyi településen helyreállt.

 

Forrás: Katasztrófavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr737637122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása