Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Befejeződött a Tisza-tó vízrendszerének átfogó rekonstrukciója

2015. június 25. - Langaléta

Lezárult a Tisza-tó vízrendszerének átfogó rekonstrukciója, mely a klímaváltozás hatásait kívánja ellensúlyozni.

 

Több mint ötmilliárd forintból elkészült a Tisza-tó vízrendszerének első, három megyét érintő, átfogó rekonstrukciója, amely hosszabb távon is biztosítja a korszerű vízgazdálkodás feltételeit a térségben - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) főigazgatója a Komplex Tisza-tó Projekt csütörtöki záróeseményén, Tiszafüreden.

Somlyódy Balázs hozzátette: a 2012. végén indult 5,3 milliárd forintos fejlesztés nemcsak vízügyi szempontból fontos, de amellett, hogy az érintett területen ellensúlyozza a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hátrányos következményeit, a régió turizmusának is új lendületet adhat. Kijelentette: az idei év mérföldkő a magyar vízügyi szakma számára, hiszen december végéig minden, a 2007-2013 közötti uniós pénzügyi ciklusban kezdődött fejlesztés befejeződik és elkészül az ország új, hosszú távú szakmapolitikai stratégiája, a Kvassay Jenő Terv is.

 

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr637572986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása