Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Elégetnék az űrszemetet a Föld légkörében

2015. május 20. - Langaléta

Nagy hatékonyságú lézerrel változtatnák meg az űrszemetek pályáját, hogy azok a Föld légkörébe belépjenek.

 

Kiss László csillagász szerda reggel elmondta az M1 csatornán, hogy tízezer számra keringenek különböző műholdak darabjai, alkatrészek. Némelyik súlya akár meghaladhatja a tíz kilogrammot is, melyek 30 ezer km/h-s keringési sebességgel veszélyt jelenthetnek a műholdakra, vagy éppenséggel a Nemzetközi Űrállomásra.

A japán kutatók az űrszemetek észlelésére egy 2,6 km-es átmérőjű tükörátmérőjű teleszkóp és nagy látószögű kamerát telepítenének a Nemzetközi Űrállomásra.

Az űrszemét pályáját egy nagy hatékonyságú lézerrel változtatnák meg úgy, hogy azok a Föld légkörébe sodródjanak, ami a súrlódás miatti gyors felmelegedés következtében elégne. A csillagász nem tért ki arra, hogy mi lesz az így keletkező égési termékkel, az mennyire szennyezné a Föld légkörét.

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr667475612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása