Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Újabb nagy erejű földrengés volt Nepálban

2015. május 12. - Langaléta

A Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg kedden Nepál keleti részét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

_82928316_82928315.jpg(Forrás: BBC)

A földmozgás epicentruma a nepáli fővárostól, Katmandutól 83 km-re keletre, a Mount Everest alaptábora közelében, alig tíz kilométeres mélységben volt. Első jelentésében az USGS 7,1-re tette a földrengés erejét.

Helyszíni jelentések szerint Katmanduban pánikot okozott az újabb szeizmikus aktivitás, az emberek az épületekből kirohantak az utcákra. Chautara városban több épület is összeomlott. Eddig négy halálos áldozatról számoltak be.

A helyi idő szerint 12:35 perckor bekövetkezett nagy erejű földrengést egy 6.3-es utórengés is követte fél órával később.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot. A természeti csapás a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 8 046 halálos áldozatot szedett, és több mint 17 800-an sérültek meg.

 

Forrás: MTI / BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr77453224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása