Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Halálos áldozata van az oklahomai tornádónak

2015. május 08. - Langaléta

Egy ember meghalt és további 12 megsérült Oklahoma államban tornádó következtében.

 ceyocjoumaa_4up.jpgTornádó május 6-án az oklahomai Newcastle közelében. (Fotó: @Pecoshank / Twitter)

52 tornádó-bejelentés érkezett az amerikai meteorológiai szolgálathoz a szerda esti viharok nyomán, melyből 48-at megerősítettek. A legtöbb forgószél Kansas, Nebraska és Oklahoma államokat sújtotta, de elfordultak Texasban is.

Oklahoma állam 12 megyéjében szükségállapotot hirdettek ki csütörtökön, köztük Blaine, caddo, kanadai, Cleveland, Dewey, Garfield, Grady, Grant, Major, McClain és Oklahoma. A viharokban legalább 30 ember megsérült, közülük tizenketten tornádóhoz köthetően, valamint egy ember életét vesztette. Hat embert egy Oklahoma City-től délnyugatra fekvő mobil-lakóparkból szállítottak kórházba, miután tornádó söpört végig rajta. A sérültek közül az egyik állapota súlyos.

A viharokat kísérő nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen árvízveszélyre figyelmeztettek Délkelet-Nebraska és Oklahoma területén. A Nagy Kék-folyón, a Mississippin és a Neches-folyón árhullám vonul le. Ezen kívül több helyen golflabda, vagy annál nagyobb jég hullott, amely a mezőgazdaságban okozott leginkább károkat.

A viharoknak még nincs vége, péntekre újabb figyelmeztetést adott ki az amerikai National Weather Service, mely szerint ismételten tornádókra lehet számítani Oklahoma nagy részén, valamint Texasban, illetve a környező államok kis szegleteiben. A viharos időjárás szombaton és vasárnapon is folytatódik Oklahomában és Kansasban leginkább.

 

Forrás: Reuters / CNN

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr807441282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása