Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Áldozatokat szedtek a viharok és áradások Dél-Franciaországban

2015. október 04. - Langaléta

Legalább 16 ember életét vesztette, és további három eltűnt Délkelet-Franciaországban szombat este, miután heves viharok áradásokat okoztak.

_85897691_floodsstuart.pngCannes elöntött utcái 2015. október 3-án. (Fotó: stuartdredge)

A legtöbb áldozat autóiban rekedt, miközben elsodorta őket az ár, de három idős embert a nyugdíjas otthonban érte a halál, mikor azt elöntötte a víz. Francois Hollande, a francia elnök szükségállapotot hirdetett az érintet déli régiókban.

A francia Riviérára lecsapó viharok során például Nice városára az éves csapadék 10 százaléka zúdult néhány óra leforgása alatt. A város és környékén 27 ezer lakás maradt áram nélkül, a repülőtéren pedig több száz turista ragadt.

A Brague-folyó Cannes utcáit is elárasztotta, ahonnét autókat sodort magával egészen a Földközi-tengerig. A helyi hatóságoknak rengeteg embert kellett kimenteniük, jelenleg pedig a fosztogatásokat próbálják meggátolni.

A heves viharok nemcsak a repterek forgalmát zavarták meg, hanem a vasúti közlekedésben is fennakadást okozott, több vonalon leállt a közlekedés.

 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr897890416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása