Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Heves zivatarok tomboltak az USA keleti részén

2015. június 24. - Langaléta

Heves zivatarok csaptak le Maryland, New Jersey és Virginia államokra kedden, melyek következtében egy ember életét vesztette.

s002.jpgZivatar közelít Washington felé június 23-án. (Fotó: Yuri Gripas / Reuters)

A gyorsan mozgó viharrendszerből helyenként rövid idő alatt 25 mm csapadék hullott. A vihar egyetlen áldozata közlekedési balesetet szenvedett a lecsökkent látótáv következtében Maryland állambeli Montgomery megyében. A 79 éves férfi egy útra dőlt fának hajtott.

New Jersey déli részén a legerősebb széllökések az átrobogó hidegfront mentén meghaladták a 113 km/h-t. A vonalba rendeződött zivatarok Virginia, Kentucky és Tennessee államokat is érintették, majd haladtak tovább észak felé New England államaiba.

A viharoknak köszönhetően Virginia északi részén 74 ezer, míg New Jersey területén 82 ezer, de csak Philadelphia környékén több mint 400 ezer háztartásban, valamint ipari létesítményben nem volt áram.

A rossz időjárásnak köszönhetően egy óráig szünetelt a vonatközlekedés Washington, Philadelphia és Harrisburg környékén. Ezen kívül New Yorki reptereken és a Philadelphiában több mint 200 járat késett vagy, illetve többet töröltek is.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr697570612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása