Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Ötévnyi csapadékmennyiség zúdult Ománra

2015. június 14. - Langaléta

Rendesen meglocsolta az Ashobaa trópusi ciklon Omán keleti partvidékét.

650x366_06111716_chokuznuwaeu3u1_jpg-large-copy.jpgAshobaa trópusi ciklon Omán partvidékéről, Sur közelében. (Fotó: @AAlmaashari / Twitter)

Árvizeket okoztak a heves esőzések Omán keleti részén. A legsúlyosabban érintett területek közé tartozik Masirah-sziget, ahol 24 óra leforgása alatt 225 mm csapadék hullott. A szigeten az átlagos évi csapadék 40 mm körül mozog, így gyakorlatilag egy nap leforgása alatt hullott le több mint ötévnyi eső.

ashobaa002.gifAshobaa trópusi ciklon június 14-én 06 UTC-kor. (Forrás: ssd.noaa.gov)

Ashobaa szeme a korábbi modellszámításokkal ellentétben nem kötött ki Omán partvidékén, hanem továbbra is az Arab-tenger felett tartózkodik az északi szélesség 20.4, keleti hosszúság 59.6 fokán, Masirah-szigettől nyugat, délnyugati irányba. Tartós szelei jelenleg a 35 km/h-t érik el, tehát mindössze trópusi depresszió besorolású. Szemében 1007 hPa légnyomás uralkodik.

Gyengülése ellenére továbbra is heves esőzéseket okoz, igaz többnyire az Arab-tenger felett. Feloszlására a következő 24 órában nem kell számítani.

 

Forrás: accuweather.com / NOAA / Naval Research Laboratory / Fárosz

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr987542198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása