Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Fejlesztették a vadló és őstulok törzsállomány tartási körülményeit

2015. június 03. - Langaléta

Mintegy 250 millió forint értékű beruházás keretében fejlesztették a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi kezelési célokat szolgáló állattartó telepét.

 

A projekt az Európai Unió és a hazai költségvetés társfinanszírozásával 100 százalékos támogatással valósult meg. „A vadló és őstulok törzsállomány tartási körülményeinek fejlesztése Pentezug-pusztán, a Hortobágyi Nemzeti Parkban” című KEOP-3.2.0/11-2012-0024 azonosító számú pályázat, melynek támogatási összege: 250 000 000 Ft.

A projekt keretében a Hortobágy-Pentezug pusztán található állattartó telepet fejlesztették, ahol a Przewalski vadló és őstulok törzsállományokat tartják telente.

1950-es években épült U alakú hodály már nem volt képes a tartástechnológiai feltételek biztosítására, ráadásul leamortizált állapotba került. A fejlesztéssel eme állattartó telep korszerűsítése, és bővítése valósult meg, így megteremtődtek a természetvédelmi kezelési célból tartott állatállomány növelés tartástechnológiai feltételei.

 

Forrás: hnp.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr457515296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása