Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

2722 kg hasznos teher ég el a légkörben

2015. április 29. - Langaléta

Nem tudtak kapcsolatot létesíteni a Progress M-27M teherhajóval, így várhatóan visszatér a Föld légkörébe, ahol el fog égni.

 

Egy sor problémának köszönhetően képtelen a Nemzetközi Űrállomással dokkolni a kedden elindított teherűrhajó. Igor Komarov, a Roscosmos vezetője kijelentette, hogy ellenőrizhetetlenül forog tengelye körül az űrhajó, így esélytelen a dokkolás.

A Roscosmos szóvivője a Reuters hírügynökséggel közölte, hogy a sikertelen küldetés teljes összköltsége meghaladja a 2,59 milliárd rubelt (50,7 millió dollár), mely magába foglalja a 2722 kg hasznos terhet, amellyel az ISS legénységének ellátását biztosították volna.

A teherűrhajó várhatóan visszatér a Föld légterébe, ahol elég, így nem valószínű, hogy a talaj felszínét eléri – mondta Vladimir Solovyov, az ISS orosz részlegének repülési igazgatója.

A sikertelen küldetés miatt két tervezett Progress indítás is késni fog, várhatóan a harmadik, illetve negyedik negyedévben kerül sor rájuk – jelentette be Alexander Ivanov, a Roscosmos helyettes-vezetője.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr177413584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása