Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Oho hurrikán Hawaiitól délkeletre borzolja a Csendes-óceán vizét

2015. október 06. - Langaléta

Kikerüli Hawaii-t az Oho hurrikán.

oho001.gifOho hurrikán 2015. október 6-án 15:30 UTC-kor. (Forrrás: ssd.noaa.gov)

A 97C jelű trópusi depressziót még október 2-án vették nyilvántartásba az északi szélesség 12.3, nyugati hosszúság 155.5 fokán. A nevét október 3-án kapta meg.

Oho jelenleg az északi szélesség 15.1, nyugati hosszúság 151.9 fokán helyezkedik el, tartós szelei 120 km/h-val tombolnak, de a legerősebb széllökései elérhetik a 145 km/h-t is. Szemében 980 hPa légnyomás uralkodik.

Az egyes kategóriájú hurrikán északkelet felé halad óránként 19 km-t megtéve. A következő órákban még némileg erősödhet, viszont október 8-án, csütörtökön várhatóan trópusi viharrá szelídül. Kikötésére egyelőre nem kell számítani, bár nem kizárt, hogy trópusi depresszióként eléri Észak-Amerika partjait Vancouver környékén. Erre leghamarabb október 10-én kerülhet sor.

 

Forrás: NOAA / Naval Research Laboratory

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr527911742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása