Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Augusztusban is rekordmeleg volt

2015. szeptember 18. - Langaléta

Augusztusban is megdőlt a melegrekord, ahogy idén minden hónapban, a meteorológusok szerint már nagyon valószínű, hogy 2015 felülmúlja a tavalyi rekordévet.

 

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAA) csütörtökön számolt be arról, hogy az elmúlt 135 évben, amióta az időjárási adatokat rögzítik, az idei augusztus volt a legforróbb. Korábban a júniusról és a júliusról is azt jelentették, hogy megdőlt a hónap melegrekordja.

A NOAA szerint az idei esztendő első nyolc hónapja minden idők legmelegebb - januártól augusztusig tartó - időszaka lett. Emellett az egész nyár is példátlanul forró volt.

Az idei melegcsúcshoz az emberi tevékenység okozta klímaváltozás mellett hozzájárult az El Nino éghajlati jelenség rendkívül erős hatása is.

A Földön 2000 óta húsz alkalommal dőlt meg a havi és 11 alkalommal az évszakos melegrekord.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr807799320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása