Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Házakat rongált meg a viharos erejű szél Szabolcsban

2015. augusztus 17. - Langaléta

Tizenhét lakóház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos erejű szél vasárnap este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállajon - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hétfőn.

 

Dóka Imre elmondta, a Rákóczi utcában kilenc, a Béke utcában hat, a Báthory utcában pedig két megrongálódott ingatlanhoz kérték a megye tűzoltóegységeinek segítségét.

Az egyik lakóház lakhatatlanná vált, az ott lakó két felnőtt és egy gyermek rokonokhoz költöztek - ismertette a szóvivő.

A magyar-román határ melletti településen több villanyoszlop is megsérült a viharban, az átmeneti áramkimaradás negyvenöt fogyasztási helyet érintett.

Csongrád megyében is tombolt a vihar. A vasárnap este lecsapó intenzív zivatarok miatt összesen 23 esetben vonultak ki a tűzoltók, többnyire kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz, melyek épületekben és légvezetékekben is károkat okoztak.

 

Forrás: MTI / Katasztrófavédelem

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr867712912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása