Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Meghosszabbították a hőségriadót

2015. augusztus 11. - Langaléta

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vasárnap éjfélig meghosszabbította a hőségriadót, mely így a magyarországi hőségriasztások rendszerében a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetés lesz.

 

Mivel továbbra sem lesz enyhülés, az ország nagy részén 25 fok felett, több helyen pedig 27-29 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, ezért indokolttá vált a múlt szerdán kiadott, jelenleg is érvényben levő hőségriasztás ismételt meghosszabbítása - írja közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az újabb hosszabbításnak köszönhetően a hőségriadó már 11 napos lesz, mely a magyarországi riasztási rendszerben a valaha kiadott leghosszabb figyelmeztetéssé avanzsált így. 10 napos riasztásra már korábban is volt példa.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán közölte, hogy a felső légkör kiszáradása miatt szerdán még egy-két fokkal fokozódik a hőség. Jelentősebb felfrissülésre jövő hét elejéig nem kell számítani, de a hétvégén már helyenként előfordulhatnak zivatarok.

 

Forrás: ÁNTSZ / OMSZ

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr57698514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása