Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Mindenre rácsapnak a brit sirályok

2015. augusztus 10. - Langaléta

Folyamatosan dél-angliai sirálytámadásokról számolnak be a brit lapok, melyek szerint a madarak rendkívül elszemtelenedtek.

 

A sirályoknak már korábban se volt jó hírük, de az idei viselkedésükkel még inkább romlott a megítélésük. A madarak gyakorlatilag mindenre rárepülnek, hot dogtól a kisebb házi kedvencekig, kivéve a citromra és a tabascóra. Eddig egy teknős és két kistestű kutya (egy csivava és egy yorkshire terrier) pusztult el sirálytámadástól.

A helyiek szerint a sirályok cseles módszert alkalmaznak: egyik társuk megijeszti az ételt tartót, mikor rárepül. Az ember amint eldobja a kezében levő tárgyat, a madarak egyből rárepülnek tömegével.

A sirályinvázió már nem csak a part menti településeket érinti, hanem a szárazföld belsejében levő Bath és Bristol városát is.

A sirályok Nagy-Britanniában védett madaraknak számítanak, vagyis nem lehet őket pusztítani. Létszámuk csökkentése ragadozó madarakkal jöhetne szóba. A királyi madártani egyesület szerint, viszont a gondok ellenére a pánik alaptalan.

 

Forrás: The Sunday Times

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr517695216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása