Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Megtalálták a meteorológiai radar zavarforrását

2015. július 29. - Langaléta

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság együttműködésével megtalálta a budapesti radarállomás zavaróforrását.

fc2d65e4a3b937fc55e1f90de4403389-rcbd20150727-1655-raw.jpgJúlius 27-i radarkép zavarszűrés ellőt. (Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat radarkivágatán az elmúlt napokban igen magas reflektivitású csapadéksávok jelentek meg, amelyek rendre a következő képen már nem voltak láthatóak. A jelenséget az 5GHz-es vezeték nélküli berendezések okozhatják, amennyiben a 120-as, 124-es, vagy a 128-as csatornákat használják.

A radaradat feldolgozás tartalmaz RLAN zavarokat szűrő eljárásokat, viszont a forrás jelen esetben olyan mértékű volt, hogy teljesen ellehetetlenítette a radarmérést.

Az OMSZ az illetékes hatóságokat értesítette, akik sikeresen megtalálták a zavaróforrást, melynek üzemeltetőjét a hazai szabályoknak megfelelően kötelezték a szolgáltatót egy másik csatorna használatára.

 

Forrás: met.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr477663338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása