Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Fenyves és ősborókás ég Kiskunhalas térségében

2015. július 26. - Langaléta

Mintegy háromszázötven hektárnyi területen ég foltokban a fenyő és az avar, az oltási munkálatokhoz egy honvédségi helikopter és megannyi önkéntes is csatlakozott.

 


Túlnyomó részben fenyő, illetve kis mértékben lomberdő, száraz fű és avar kapott lángra vasárnap délután a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalas külterületén, ahol a tíz-ötven hektár méretű foltokban keletkezett izzások és égések összesen csaknem háromszázötven hektárnyi területet ölelnek fel.

A lángokhoz a Bács-Kiskun megyei tűzoltó egységeken kívül Csongrád, Fejér és Tolna megyéből is érkeztek tűzoltók, jelenleg összesen tizennyolc tűzoltóegység dolgozik a helyszínen. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók munkáját az esti óráktól a honvédség egyik helikoptere is segíti, amely egy hatalmas víztartály segítségével a magasból kezdte meg a tűzoltást.

A katasztrófavédelem által koordinált oltási munkálatokhoz számos önkéntes is csatlakozott. A beavatkozó tűzoltók szervezett koordinálásának és a tűzoltóegységek gyors kiérkezésének köszönhetően a tűzoltók kivétel nélkül megvédték a tűztől a lángok közelében álló lakóépületeket, az eset során így senki nem sérült meg. A munkálatok az éjszaka folyamán és előreláthatólag még holnap is folytatódni fognak Kiskunhalas határában.

 

Forrás: Katasztrófavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr907657056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása