Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Aszály sújtja Észak-Koreát

2015. június 17. - Langaléta

Az elmúlt száz év legsúlyosabb szárazságának nevezte a mostani természeti csapást a többnyire befelé zárkózó Koreai Népi Demokratikus Köztársaság.

 

Az észak-koreai hírügynökség közlése szerint országszerte kiszáradtak a rizsföldek, ez alól a fő termelő vidékek sem kivételek, Hwanghae és Phyongan tartomány.

Ghulam Isaczai, az ENSZ észak-koreai koordinátora már korábban figyelmeztetett a közelgő válságra, mivel a tavalyi év rendkívül száraz volt, az elmúlt harminc év legkisebb csapadékmennyisége hullott az országban. Megjegyezte, hogy az élelmezési helyzet annyira nem rossz, mivel valamelyest rugalmasabbak a közösségek, és jelenleg van valamennyi tartalék is.

Észak-Korea időszakosan szokott szenvedni az aszályoktól és az árvizektől nyaranta. Az állam valamelyest megtanult ezekkel a természeti csapásokkal együtt élni, és a rizstermelést leszámítva a legtöbb gazdálkodási módszert, illetve növényt lecserélték a károk mérséklésének gyanánt.

Az ENSZ szerint a valamelyest javuló élelmezés ellenére Észak-Koreában az öt évnél fiatalabb gyerekek egyharmada alultáplált. A szervezet az ország humanitárius szükségleteinek kielégítésére idén 111 millió dollárt kért, mely így is drasztikusan alulfinanszírozott költségvetés.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr57552766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása