Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Heves zivatarok tomboltak Csehországban

2015. június 15. - Langaléta

Több tucat segélyhívást kaptak a cseh tűzoltók vasárnap este az országon átvonuló zivatarrendszernek köszönhetően.

10440166-401533870055262-6249091170582843924-n.jpg15 cm vastagon állt a jég a vihar után a cseh Krenov településen június 14-én. (Forrás: Facebook)

Kidőlt fákhoz, megbontott tetőkhöz kellett leggyakrabban vonulniuk a cseh tűzoltóknak a vasárnap esti vihar után. Több tucat esetben a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék utcákon hömpölygött, valamint pincéket is elárasztott.

Csehország déli részén körülbelül hat tucat esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak. Leggyakrabban a kidőlt fákat, leszakadt faágakat takarították le az utakról. Budejovice, Krumlov, valamint Jindřichův Hradec településeken pincékbe tört be a csapadékvíz. Két ember kocsijába szorult a hirtelen jött árhullám következtében, őket a tűzoltók szabadították ki.

Pardubice-ben egy parkoló autóra nyírfa zuhant, valamint egy helyi patak megáradt, és elöntött aluljárókat, pincéket. Plzen-t se kímélte a vihar. A városban heves jégeső tombolt. Chomutov-ban egy óra leforgása alatt 55 mm csapadék hullott.

Dél-Morvaországban a szél okozta a legtöbb kárt. Gyökerestül kidőlt fák és leszakadt faágak akadályozták a forgalmat az utakon. Egy stadion tetőszerkezetét pedig egyszerűen letépte.

Olomouc régióban a tűzoltóknak csaknem 30 esetben kellett kivonulniuk. Droždín településen egy tanya tetőszerkezetét bontotta meg a szél, míg Olomouc – Hodolany egyik lakóépületében tett kárt. Olomouc – Hejcin területén lámpaoszlop sérült meg, amelyet a tűzoltók eltávolítottak.

 

Forrás: ceskenoviny.cz

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr107546564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása