Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Villám csapott egy németországi kemping területére

2015. június 13. - Langaléta

Jégesővel és felhőszakadással kísért intenzív zivatarok voltak Németország Észak-Rajna-Vesztfáliában pénteken, ahol egy kempinget is villámcsapás ért.

 

A 30 fok feletti hőséget követően lecsapó viharok hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékkal, jégesővel, és viharos széllel jártak. Egy Brüggen településbeli kemping területére villám csapott be, melynek következtében hat ember megsérült, közülük négy 18 éven aluli fiatal, kettő pedig felügyelő felnőtt. Szerencsére sérüléseik nem súlyosak.

Legtöbb gondot a felhőszakadás okozta: Zülpichben rövid időn belül 70 mm csapadék hullott. A városban az esővíz az utcákon hömpölygött, betört a pincékbe is. Hasonlóan jártak a szomszédos Euskirchen lakói is.

A Hessen tartománybeli Rudesheim környékén a heves esőzések földcsuszamlásokat okoztak, valamint elárasztották az aluljárókat, pincéket, a szél pedig fákat tördelt.

A heves zivatarokat kísérő lokális felhőszakadások ellenére Németország egyes részei súlyos aszálytól szenved. A mezőgazdasággal foglalkozók továbbra is várják a tartós, áztató esőt.

 

Forrás: fr-online.de

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr87538576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása