Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Két áldozata van a vasárnapi ítéletidőnek Svájcban

2015. június 08. - Langaléta

Heves zivatar következtében ketten életüket vesztették Luzern környékén.

860867_w560h400v47497_20210746.jpgVillámárvíz után. (Fotó: Keystone / Urs Flüeler)

Az özönvízszerű esőzésnek köszönhetően megáradt patak tört be egy ház alagsorába, melyben éppen ketten tartózkodtak, egy 32 éves nő, és 5 éves kislánya. Mindketten megfulladtak, miközben az apa a garázsból állt ki autójával. Egyelőre tisztázatlan, hogy miért tartózkodott a anyja és lánya a pincében.

Luzern környékén a viharok nyomán lehullott nagy mennyiségű csapadék sok helyen betört alagsorokba, pincékbe, mélygarázsokba. A tűzoltók és rendőrök csaknem 165 esetben vonultak ki mentési művelet elvégzésére vasárnap este fél nyolc és fél tizenkettő között. Egy alkalommal kocsiba szorult nőt kellett kimenteni. A villámárvizektől leginkább sújtott települések Sörenberg, Luzern, Adligenswil, Udligenswil, Dallenwil, Ennetbürgen, Ennetmoos, Oberdorf, Stans és Stansstad volt.

Kisebb földcsuszamlások miatt ideiglenesen lezárták a Giswil és Meiringen közötti vasútvonalat, ahol az utasokat átmenetileg pótló-buszokkal szállították.

A Meteonews szerint Luzernben 31 mm, míg Giswilben 67 mm csapadék esett vasárnap néhány óra leforgása alatt.

 

Forrás: luzernerzeitung.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr157526594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása