Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Heves jégeső pusztított Bern környékén

2015. június 07. - Langaléta

Szombati hőséget heves zivatarok követték Svájcban.

 b7b41dec9ab397fb7fe34a086dbfed93.jpgPingpong labda méretű jégdarabok hullottak Bern környékén szombat kora este. (Forrás: 20min.ch)

A Meteonews szerint Baselben 34,2 fokig emelkedett a hőmérséklet szombaton, de Svájc más részein is több mint 30 fokot mutattak a hőmérők. A forróságot heves zivatarok követték a késő délutáni, kora esti órákban.

Bernre és a Thun-tó vidékére kora este csapott le egy heves zivatar, amelyből pingpong nagyságú jégdarabok hullottak csaknem húsz percen át. A jégeső tetőszerkezeteket rongált meg, és autók szélvédőit is betörte. A viharos szél fákat csavart ki, valamint az özönvízszerű eső pincéket, illetve utcákat is elöntött. A Thun-tavon két vitorlás hajó is megsínylette a vihart.

Albula-völgyben a heves esőzéseknek köszönhetően két földcsuszamlás alakult ki, melyek elzárták a Filisur és Bergün közötti utat. Sérültek nincsenek, az út viszont órákig járhatatlan volt.

A helyi meteorológusok szerint vasárnap hasonló időre lehet számítani Svájcban, délutáni hőséget újabb zivatarok követhetik.

 

Forrás: 20min.ch

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr637523776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása