Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Tornádó pusztított a bajor Freystadt településen

2015. május 30. - Langaléta

Tornádó csapott le péntek este Freystadt településre, ahol több épületben is károk keletkeztek.

 2_w_985_c_0_bild.jpg(Fotó: News5)

A forgószél péntek este 18:30 perc körül pusztított Freystadt település Ohausen kerületében, ahol 20 épületet megrongált. Sérültek nincsenek, viszont a kár jelentős, 100 ezer euró nagyságrendű.

A tornádó útját keresztező Ohausen-ben egyetlen ház sem maradt épségben, melyeknek többnyire a tetőszerkezetét rongálta meg a szél. A forgószél ezen kívül fákat tört és csavart ki, valamint a repülő törmelékek az autókban is kárt tettek.

Két héttel ezelőtt többek között Augsburg környékén pusztított tornádó, mely több mint 200 épületben tett kárt, közülük 30 részben, vagy teljesen lakhatatlanná vált. A becsült kár értéke meghaladta a 40 millió eurót. A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban található Bützow települést is érintette tornádó 1 millió eurós kárt okozva. Ezenkívül Dél-Badenben is földet ért egy tornádó.

 

Forrás: Bild.de

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr107505414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása