Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Természet napját tartanak május 22-én

2015. május 16. - Langaléta

Először rendezik meg május 22-én a Margitszigeten a Magyar természet napja elnevezésű programot, amellyel a magyar természeti értékek és erőforrások fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a természetvédők.

 

A Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarországi szervezete tavaly óta dolgozik egy olyan nap megrendezésén, amely a magyar természeti értékekre és annak megóvására figyelmeztet.

Május 22-én, a margitszigeti Holdudvarban az érdeklődőknek egész napon át változatos programokon keresztül igyekeznek bemutatni a szervezők az ország természeti kincseit és ezek megóvásának eszközeit. A családi majálison egyebek mellett lesz madárgyűrűzési bemutató, "odú-kukucskáló" túra, margitszigeti kirándulás szakvezetés mellett, kiállítás és szigetbejárós városismereti séta is.

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat mikroszkópos foglalkozást szervez, a Magyar Természetvédők Szövetsége játszóházzal, természetismereti totóval készül de Budapest természeti értékeit is bemutatja az érdeklődőknek.

A WWF Magyarország standjánál gyurma állatokat készíthetnek a gyerekek, vagy természetismereti játékokkal, és a szervezet kiadványaival ismerkedhetnek meg.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Natura 2000 élőhelyek, a leggyakoribb magyar énekesmadár fajok valamint madártollak bemutatásával készül továbbá megismerhetik az érdeklődők a madárazonosítás és a madárbarát kert eszközeit, de lesz tanácsadás, illetve fotókiállítás Csepel természeti értékeiről, valamint a szervezet tevékenységéről, céljairól is bővebb felvilágosítást nyújtanak a helyszínen.

 

Forrás: MTI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr327464984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása