Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Halálos tornádó csapott le Texasban

2015. május 10. - Langaléta

Egy ember életét vesztette szombaton Texas északi részén, miközben tornádó rombolta földig a házát.

s3_reutersmedia_netdfdf.jpgTornádó a texasi Cisco közelében május 9-én. (Fotó:  Brian Khoury / Reuters)

A tornádó Cisco-tól délre, mintegy 8 kilométerre ért földet. A területen gazdaságok, tanyák helyezkednek el, amelyeken keresztül egyenes vonalban haladt át a tornádó, több épületet megrongálva, két házat pedig földig rombolva. A természeti csapás következtében egy ember életét vesztette – közölte Rex Fields, Eastand megye bírója, illetve a helyi veszélyhelyzet-kezelés koordinátora.

Kelet-Colorado-ban három tornádó ért földet szombaton, viszont onnan nem érkezett károkról jelentés – közölte Jim Kalina, az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Coloradon kívül Nyugat-Kansasban, illetve az Oklahoma – Texas határ menti sávban alakultak ki tornádók, de nem érkeztek kárbejelentések – mondta Liz Leitman, a meteorológiai szolgálat Vihar Előrejelző Központjának munkatársa.

Szombaton a korábban vártnál kevésbé volt instabil a légkör, ezért a meteorológiai szolgálat enyhített a figyelmeztetésén. Vasárnap viszont Texas északi részén ismét nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki heves zivatarok, köztük akár tornádót produkáló szupercellák.

 

Forrás: Reuters / SPC

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr287448096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása