Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Szupertájfun tart Tajvan felé

2016. július 07. - Langaléta

Nepartak helyi idő szerint pénteken éri el Tajvant.

 nepartak001.gifNepartak szupertájfun 2016.07.07-én 7 UTC-kor. (Forrás: ssd.noaa.gov)

A 99W jelű trópusi depresszió még július 7-én jelent meg az északi szélesség 7., keleti hosszúság 143,8. fokán. Tájfunná július 4-én erősödött, miközben legerősebb fázisát 6-án érte el, mikor tartós szelei meghaladták a 280 km/h-t.

Nepartak jelenleg az északi szélesség 21,6, keleti hosszúság 123,4. fokán helyezkedik el, tartós szelei még mindig elérik a 270 km/h-t, szemében pedig 914 hPa légnyomás uralkodik. Haladási iránya északnyugat, óránként 25 km-t tesz meg.

Az előrejelzések szerint Tajvant elérve rohamosan gyengülni fog a tájfun, a Tajvani-szoros felett már csak 1-es kategóriájú lesz, miközben észak felé fordul. A kínai Fucsien tartomány felett már trópusi viharrá szelídül, majd várhatóan a Dél-kínai-hegyvidék felett feloszlik a hétvégén.

 

Forrás: NOAA / Naval Research Laboratory

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr408871986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása