Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Takarítják a romokat a chilei földrengés után

2015. szeptember 20. - Langaléta

A szeptember 17-i 8,3-es erősségű földrengés, és azt követő szökőár után már takarítják a romokat a chilei Coquimbo kikötővárosban.

s008.jpgLégi felvétel Coquimbo-ról 2015. szeptember 17-én a földrengés és szökőár után. (Forrás: Chilean Air Force / Reuters)

A 12 áldozattal járó természeti csapás után válsághelyzetet hirdettek, melynek köszönhetően katonák járőröztek, hogy megakadályozzák a fosztogatásokat. Coquimbo kikötőváros környékén 4,5 méteres hullámok csapódtak a földrengést követően, mely további pusztítást okozott.

A helyi lakosok már elkezdték a törmelékek, a sár eltakarítását, valamint a partra vetett halászhajók eltávolításához. Több part menti vállalkozás is komoly károkat szenvedett, köztük éttermek, boltok.

A 8,3-es chilei földrengés idén az eddigi legnagyobb volt. A károk mértékéről még nincsenek pontos információk, a szakemberek 100 millió és 1 milliárd dollár közé becsülik.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr37803908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása