Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Családi ház és erdő is lángolt villámcsapás miatt vasárnap éjszaka

2015. augusztus 16. - Langaléta

Villámcsapás miatt égett le egy balatonfüredi családi ház tetőszerkezete, valamint lángokba borult egy négy hektáros terület Nagyvázsony térségében – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap.

 

Csépányi-Barczi Petra elmondta, hogy szombat este villám csapott egy balatonfüredi családi ház tetőszerkezetébe, amely teljes terjedelmében, mintegy hetven négyzetméteren égett. A tüzet két fecskendőkocsival oltották, és a tűzoltók két gázpalackot is épségben kivittek az épületből, az utómunkálatok a hajnali órákig eltartottak - tette hozzá.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tűzben személyi sérülés nem történt, de a házban lakó öt embert a szomszédoknál kellett elhelyezni.

Szintén villámcsapás miatt keletkezett szombat éjjel tűz a Kab-hegy tövében Nagyvázsonynál, ahol négy hektáron erdő, száraz fű, illetve bokros-cserjés terület égett. A szóvivő tájékoztatása szerint a tűz az erdőben keletkezett, és a katasztrófavédelem munkatársainak kiérkezésekor egy részen már a lombkorona is égett.

Az oltásban az ajkai, veszprémi és badacsonytomaji tűzoltók összesen négy fecskendőkocsival, két vízszállítóval és egy erdei terepre felkészített speciális járművel vettek részt, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók is segítették. A tűzoltók egész éjjel küzdöttek a lángokkal, a vasárnap délelőttig tartó utómunkálatokra pedig Veszprémből érkezett váltás. A tűz során személyi sérülés nem történt.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr47710554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása