Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Ezer felett a pakisztáni hőség áldozatainak száma

2015. június 26. - Langaléta

35 éve nem volt akkora hőség Karacsiban, mint az elmúlt napokban, melynek már több mint 1000 áldozata van.

 

Utcasarkokon sátrakból kínálják a frissítőt a hadsereggel rivalizálva az ellenzéki pártok. A hőség a 20 millió lakosú pakisztáni főváros áramellátását is veszélyezteti, egyre hosszabb áramszünetek jelentkeznek a rengeteg légkondicionáló és ventilátor miatt.

A hőség hatását tovább súlyosbítja, hogy a muzulmánok egyik ünnepe is mostanra esik: A ramadán szent hónap idején nem szabad inni, valamint enni a nappali órákban. A vallási törvényekre hivatkozva számos bolt nem volt hajlandó vizet, illetve jeget árulni.

A hőség hétvégén is tovább folytatódik, a legmagasabb nappali hőmérséklet akár a 44 fokot is elérheti. Az elmúlt napokban a korábbiakhoz képest volt némi lehűlés, de csütörtökön így is 38 fokot mutattak a hőmérők.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr567574474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása