Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Erdő és bozóttüzek pusztítanak Alaszkától Kaliforniáig

2015. június 20. - Langaléta

Több államban péntek óta dolgoznak a tűzoltók erdő- és bozóttüzek megfékezésén, amik miatt már több száz embert evakuáltak.

s001.jpgHelikopterrel oltják a tüzet a kaliforniai San Bernardino környékén. (Fotó: Reuters / David McNew)

Bozóttüzek pusztítanak Los Angeles környéki hegyekben, ahol egyik napról a másikra jelentősen nőtt az égő területek száma, jelenleg legalább 4500 hektár áll lángokban. A tűz 150 épületet is veszélyeztet.

A tűzoltók buldózerekkel és tűzoltó repülőkkel próbálják megfékezni a tüzet, hogy a 38-as úton ne jusson át Big Bear nevű kisváros közelében. Az utat egyébként lezárták.

Alaszkában körülbelül 900 tűzoltó 56 helyen vesz részt erdőtűz oltásában jelenleg. Az államban nagyjából 4000 hektárt érint a tűz. Csak Willow környékén 2800 hektár égett. A második nagy tűz a Kenai-félszigeten tombolt, körülbelül 3000 hektáron. A tüzek során 100 épület elpusztult. Többeket ki kellett költöztetni.

Arizonában 600 hektár lángolt, amely a 2000 fős Kearny-t is fenyegette. Onnan csaknem száz embert evakuáltak.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr937560196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása