Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Áramkimaradást okozott a szerdai vihar

2015. május 21. - Langaléta

A szerdán kezdődött viharos időjárás miatt jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak, de villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

 

Hajdu Márton elmondta: országszerte mintegy 60 helyen kérték a tűzoltók segítségét. A Békés megyei Orosházán egy lakóházra dőlt egy fa. Nógrád megyében, Balassagyarmaton a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék okozott gondot több utcában. Nógrád megyében több településen volt áramkimaradás, de a legtöbb helyen az áramszolgáltató szakembereinek már kijavították a hibát.

Csévharaszton egy családi házba, Dunabogdányban egy transzformátorállomásba csapott bele a villám. Emiatt több mint 150 fogyasztónál nem volt áram, és több környező településen is tapasztaltak áramkimaradást.

Csütörtökön újabb zivatarok jöhetnek, a késő délutáni, esti órákban főként az ország keleti harmadán fordulhat elő felhőszakadás, és jégeső, valamint 80-90 km/h-t meghaladó szélroham, melyre az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Szabolcs-Szatmár Bereg megyékre másodfokú figyelmeztetés van érvényben heves zivatarra és felhőszakadásra.

 

Forrás: MTI / met.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr827480108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása