Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Százmillió éves halfosszíliákat fedeztek fel Ausztráliában

2015. július 21. - Langaléta

A leleteket északnyugat-Queensland-ban találták, Julia Greek közelében, melyek között megtalálható például a cooyoo hal, mely hatalmas szemgödörrel rendelkezett.

 6627804-3x2-700x467.jpgCooyoo hal megtalált fosszíliája. (Fotó: Patricia Woodgate)

Az új lelet rámutatott arra is, hogy a korábban véltnél nagyobb fogakkal rendelkezett. A 2 cm hosszú, éles fogak kifejezetten komoly ragadozóvá tette az ausztrál beltengerben.

Dr. Timothy Holland, a richmondi Kronosaurus Corner Múzeum paleontológusa szerint a cooyoo rajzfilmbeillően nézett ki, testhossza meghaladhatta a 3 métert, az erős farok-úszójának köszönhetően gyorsan tudott mozogni. Számára egyetlen fenyegetést a nagy tengeri hüllők és cápák jelentették.

A cooyoo mellett számos kisebb hal fosszíliáit is megtalálták egy kagylóhéjban. Ezekből a példányokból általában csak néhány kisebb csontot szoktak találni, nem pedig egész vázakat, melyekből most húsz is előkerült, melyek lenyűgöző leleteknek számítanak.

 

Forrás: abc.net.au

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr787644576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása