Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Már közel 700 áldozata van a hőségnek Pakisztánban

2015. június 23. - Langaléta

Közel hétszázan vesztették életüket a hőségnek köszönhetően Pakisztán déli, Sindh tartományában.

 _83811734_pakistan_temp_map_624_v2.png
Sindh tartományban mért csúcshőmérséklet június 20-án. (Forrás: Reliefweb)

Sürgős intézkedésekre szólított fel Pakisztán miniszterelnöke, melynek köszönhetően a hadsereg is hőguta központokat létesít, mivel az ország egyes részein a hőmérséklet már napok óta eléri a 45 fokot.

A helyiek egyre bosszúsabbak, mivel rendszeressé váltak az áramkimaradások. Az elektromos rendszer a folyamatosan üzemelő légkondicionálók miatt túlterhelté vált. A helyi híradások szerint eddig közkórházakban 612, magánkórházakban pedig további 80 ember vesztette életét. Az áldozatok többsége idős, vagy alacsony jövedelmű. Ezen kívül több ezer embert kezeltek hőgutával, többek súlyos állapotban kerültek be a kórházakba.

A meleg nem szokatlan Pakisztánban, viszont az egyre hosszabb áramkimaradások jelentősen rontott a helyzeten, melynek köszönhetően Karacsiban kormányellenes tüntetések voltak.

 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr937567930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása