Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Özönvíz zúdult Kurszkra

2015. június 21. - Langaléta

Helyenként méteres magasságban állt a víz Kurszk utcán a szombati özönvíz után.

 fytsi6lfjmc.jpg(Forrás: vk.me)

Rövid időn belül 53, de az egész napot tekintve 70 mm csapadék hullott Kurszkban záporokból és zivatarokból szombaton. A heves esőzéseknek köszönhetően a város jókora szelete került víz alá.

Kurszk utcáin helyenként 1-1,5 méteres magasságban állt a víz, a közlekedés teljesen megbénult, sok helyen nem üzemeltek a közlekedési lámpák és a villamosok is elakadtak. Voltak olyanok, akik autójukban rekedtek, illetve házak tetejére másztak az ár elől. A heves esőzés miatt szünetelt az áramszolgáltatás. Sérültekről, valamint eltűntekről nincs információ.

11217158_927693540587402_8110555688878553989_n.jpgSzupercella a moszkvai régióban. (Forrás: Severe Weather RU)

Szombaton Oroszországban több helyen voltak heves zivatarok, amelyekhez nagy mennyiségű csapadék, illetve 2-4 cm átmérőjű jég társult. Helyenként a viharos szél fákat döntött az utakra. Bol’shelug településen villámcsapás következtében egy ház leégett, Moszkva régiójában pedig látványos szupercella tombolt, melyet többen is megörökítettek.

 

Forrás: 1tv.ru / vk.com

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr477562434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása