Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Tornádó pusztíthatott Augsburg közelében

2015. május 14. - Langaléta

Szerda este heves zivatarok pusztítottak Németország déli részén, ahol tornádó is kialakult.

 sturm10.jpg(Forrás: augsburger-allgemeine.de)

A tornádó Stettenhofen és Affing térségében pusztított szerda este fél tizenegy és 11 óra között. Egy szakértő szerint a forgószélben legalább 200-250 km/h-s sebességgel tombolhatott a szél.

Stettenhofen településen a vihar nyomán hat házban akkora kár keletkezett, hogy teljesen lakhatatlanná vált, különösen egy társasház, de több lakóépület tetőszerkezetét is teljesen eltüntette a szél, így 50 lakosnak ideiglenes szállásra kellett távoznia, közülük 19-et rövid ideig a helyi községházán helyeztek el.

Affing faluban körülbelül 20-30 családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a szél, de volt olyan épület melynek a falát is kiborította. Több lakás lakhatatlanná vált és ki kellett üríteni.

A viharban összesen 7 ember meg sérült meg könnyebben, egy emberre pedig a vihar után tetőfedél esett másnap. Az éjszaka folyamán mintegy 140 tűzoltó dolgozott a károk mérséklésében. A térségben jelenleg is szünetel az áramszolgáltatás. A helyi járási hivatal közleménye szerint összesen 178 épületben keletkezett kár, ebből 33 összeomlás közeli állapotba került, közülük 12 lakóház lakhatatlanná vált.

 

Forrás: augsburger-allgemeine.de

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr287459350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása