Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Nyugat-Ausztrália felé tart a Quang trópusi ciklon

2015. április 29. - Langaléta

A Quang trópusi ciklon várhatóan az Északnyugati-foktól délre fog kikötni világidő szerint május 2-án délután.

 quang001a.jpgQuang trópusi ciklon. (Forrás: ssd.noaa.gov)

Quang április 28-án jelent meg a műholdfelvételeken a déli szélesség 14., keleti hosszúság 111.3 fokán. Azóta délnyugat felé haladt, de ma egyre inkább déliesebbé válik a mozgása, holnap pedig már délkelet felé fordul, Nyugat-Ausztrália irányába.

A trópusi ciklon tartós szelei jelenleg a 95 km/h-t érik el, de a legerősebb széllökések meghaladhatják a 120 km/h-t is. A vihar szemében 985 hPa légnyomás uralkodik.

A trópusi ciklon ma és holnap még valamelyest erősödni fog, április 30-án a tartós szelei elérhetik a 110 km/h-t, míg a legerősebb kifutószelei a 140 km/h-t is meghaladhatják. Quang szeme a jelenlegi modellszámítások alapján Ningaloo városától délre fog partot érni világidő szerint május 2-án délután. A trópusi ciklon ekkora már jelentősen gyengülni fog, kikötés óráiban tartós szelei már csak a 65 km/h-t érhetik el.

 

Forrás: ssd.noaa.gov / nrlmry.navy.mil

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr977408856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása