Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Viszonylag kevés volt a baleset az ónos eső miatt

2016. január 06. - Langaléta

Kedd este tartó ónos eső miatt harmincnál is kevesebb riasztás érkezett a tűzoltókhoz - közölte Hajdú Márton, az OKF szóvivője.

watz20160106_0822.png
Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2016. január 1-jén, 10:40 perckor érvényben lévő riasztási térképe. (Forrás: met.hu)

Az ország déli, középső, és délkeleti, keleti részein jelenleg is ónos eső hull, miközben északon többnyire havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ennek függvényében Nagykanizsa-Záhony vonaltól délre eső járásokra első-, illetve másodfokú riasztást adott ki ónos esőre, kivéve a délkeleti megyéket, ahol megszűnt a csapadék.

Az OMSZ veszélyjelzése szerint délelőtt a Dél-Dunántúlon és az Alföldön, délután inkább csak az utóbbi területen várható ónos eső, néhol fagyott eső. Másutt egyre inkább a havazás lesz a jellemző. Estig a Dunántúl nagy részén 5-15 centiméter vastag friss hó hullhat, míg az ónos esős vidékeken délelőtt még több milliméter vastag jégréteg alakulhat ki.

 

Forrás: MTI / met.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr858245302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása