Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Két áldozatot követelt a Dujuan tájfun Tajvanon

2015. szeptember 29. - Langaléta

Több százan sérültek meg és ketten meghaltak Tajvanon a Dujuan tájfun következtében, amely már a kínai Fujian tartományt ostromolja.

s009.jpgTakarítják a kidőlt fákat Taipeiben, Tajvanon, 2015. szeptember 29-én. (Fotó: Pichi Chuang / Reuters)

A kínai hatóságok több mint 30 ezer halászhajót rendeltek be közel 160 ezer emberrel a fedélzetükön a tájfun elől óvintézkedésből. Az eddigi jelentések szerint ott még sérültekről és áldozatokról nem tudni, nem úgy mint Tajvanon, ahol két ember meghalt és 324 megsebesült a viharban.

Dujuan gyengülve, de a Fujian tartománybeli Putian közelében kötött ki helyi idő szerint 8:50-kor. A környéken a turisztikai látványosságokat is bezárták. A szomszédos Zhejiang tartományt is érintette a vihar, ahonnét erős hullámverésről és szélviharról számoltak be.

Mindeközben Tajvanon továbbra is több mint egymillió embernél akadozik, vagy szünetel az áramszolgáltatás, több százezren pedig vezetékes ivóvíz nélkül maradtak.

A Xinhua hírügynökség a helyi meteorológiai szolgálatra hivatkozva közölte, hogy Dujuan legerősebb széllökései elérték a 120 km/h-t Fujian tartományban. A rendszer mostanra már csak trópusi viharrá szelídült, és további gyengülése várható, ahogy halad a szárazföld belseje felé.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr837864494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása