Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

50 fokos hőség Irakban

2015. július 15. - Langaléta

Több tartományból is 50 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékletet jelentettek, ez különösen kimerítő és veszélyes azoknak, akik az iszlám vallás szent hónapja, a ramadán alatt nem esznek és isznak a hosszú nappalok óráiban.

 

Munkaszüneti napot rendelt el csütörtökre az iraki kormány az országban tomboló hőhullám miatt.

A minisztertanács közleményében az áll, hogy több tartományból is 50 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékletet jelentettek. Ez különösen kimerítő és veszélyes azoknak, akik az iszlám vallás szent hónapja, a ramadán alatt nem esznek és isznak a hosszú nappalok óráiban.

A bejelentés azt eredményezi, hogy a ramadán végéhez kötődő ünnepi időszak egy nappal hosszabbá válik. A böjti időszak végét jelző ünnep, az íd al-fitr ugyanis szombaton kezdődik, péntek pedig Irakban eleve munkaszüneti nap.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr17630632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása