Természet és tudomány

Fárosz

Fárosz

Felpörgetik a napelemek telepítését az Egyesült Államokban

2015. július 07. - Langaléta

Az amerikai kormányzat 300 megawattnyi naperőműi új kapacitás telepítését tűzte ki célul 2020-ig.

 

Az Egyesült Államokban jelenleg a napenergia felhasználása mindössze 1 százalékot tesz ki a villamos energia termelésből, de a terület folyamatosan fejlődik. A most bejelentett program keretében 300 Megawattnyi új kapacitás létesülhet, mellyel 50 ezer háztartás energiaellátását biztosítanák olcsón.

„Nagyon fontos, hogy mindenki számára elérhető legyen a megújuló energiát hasznosító technológiák, amelyek költség hatékonyak is” – mondta Brian Deese, Barack Obama klíma- és energetikai tanácsadója.

A program ráadásul megkönnyíti a lakástulajdonosok számára a hitelfelvételt a napelemek telepítésére. Emellett az AmeriCorps segít 200 szegénynek is elhelyezkednie az energetikai iparban. Elijah Cummings képviselő kijelentette, hogy a program nem csak a környezetszennyezés csökkentését szolgálja, hanem az emberek villanyszámláit is megkurtítja, így több pénz maradhat a zsebükben havonta.

 

Forrás: Reuters

A bejegyzés trackback címe:

https://farosz.blog.hu/api/trackback/id/tr747608366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása